Logout

Alt-N Discussion Groups > MDaemon Discussion Groups > MDaemon Issues > Archive > Public calendar events updated through A/S not updating .msg files

 [F] Alt-N Discussion Groups  / MDaemon Discussion Groups  / MDaemon Issues  / Archive  /

Public calendar events updated through A/S not updating .msg files

A few weeks ago I noticed CLAM and Cyren were disabled. I enabled them both. That began crazy server issues, BSODs, bad things. Disabled CLAM and things seem to have gotten better - however since then I have been getting reports that OCCASIONALLY updates made by users using outlook and A/S are not being seen by MC users.

I see the updates in the .mrk file, but not in the .msg file. I need to delete the .msg and let it resync then the MC users are back up to date. This is now a daily occurrence. A/S is running through IIS, MD is 19.5.0.

Things have been working fine then I enabled the A/V engines and my quality of life has dropped significantly since.

  All MessagesOldest ItemsOlder ItemsNewer ItemsNewest Items

Tyler Davis - Feb 17, 2020 2:05 pm (#1 Total: 4)  

Alt-N Technical Support  

Photo of Author
Tyler Davis
Novice
Novice
Posts: 231

MDaemon
RelayFax
SecurityGateway
Outlook Connector
SecurityPlus
ProtectionPlus
WebAdmin
To verify, when calendars are updated in MDaemon Connector profiles, they are not updates in ActiveSync profiles? Is this occurring for all calendars of just this one in particular?

MDaemon Technologies does not provide support for running services under IIS. I would verify the services has been configured correctly using the article below.

https://www.altn.com/Support/KnowledgeBase/KnowledgeBaseResults/?Number=1234

I would also strongly recommend upgrading MDaemon to the latest version. There have been numerous fixes and updates since the release of 19.5.0.

https://files.mdaemon.com/mdaemon/release/relnotes_en.html

--
Tyler Davis
MDaemon Technologies
https://www.mdaemon.com

---------------------------------------------------------------------
These forums are provided by MDaemon Technologies for user-to-user
support and discussion. MDaemon staff members may participate in the
forums periodically but please recognize that this is not the official
method of receiving technical support. To receive personal technical
support please use the form here:
http://www.altn.com/Support/RequestSupport/
---------------------------------------------------------------------

Jim Aguiar - Feb 17, 2020 5:25 pm (#2 Total: 4)  

 

Photo of Author
Jim Aguiar
Newbie
Newbie
Posts: 77
You don't provide support for running services under IIS? An Alt-N staff member told me that this is what Alt-N does AND it is what is recommended.

Awesome.

Tyler Davis - Feb 20, 2020 8:20 am (#3 Total: 4)  

Alt-N Technical Support  

Photo of Author
Tyler Davis
Novice
Novice
Posts: 231

MDaemon
RelayFax
SecurityGateway
Outlook Connector
SecurityPlus
ProtectionPlus
WebAdmin
I would disagree that we would recommend using IIS over our built-in web server for MDaemon. However, I have setup MDaemon to run Webmail, ActiveSync, WebDav, and Autodiscover under IIS and have not experienced the issues you've described.

I would review the client/calendar to verify if the issue is occurring everywhere or only on the particular client or calendar. I would also upgrade MDaemon to version 19.5.4 as the latest version has an updated ActiveSync engine and could possibly be a part of your issue. The release notes for this version can be found below.

https://files.mdaemon.com/mdaemon/release/relnotes_en.html

If you can replicate your issue in 19.5.4, please submit a support request to have one of our technicians attempt to reproduce the issue. The link can be found in my signature below.

--
Tyler Davis
MDaemon Technologies
https://www.mdaemon.com

---------------------------------------------------------------------
These forums are provided by MDaemon Technologies for user-to-user
support and discussion. MDaemon staff members may participate in the
forums periodically but please recognize that this is not the official
method of receiving technical support. To receive personal technical
support please use the form here:
http://www.altn.com/Support/RequestSupport/
---------------------------------------------------------------------

[Last Editor: Tyler Davis, Feb 20, 2020 8:21 am. Total Edits: 1]

Jim Aguiar - Feb 20, 2020 8:59 am (#4 Total: 4)  

 

Photo of Author
Jim Aguiar
Newbie
Newbie
Posts: 77
Can't reproduce it. Otherwise I would've led with that

MD has been locking up randomly since updating to 19.5.0 until I kill the w3wp process hosting A/S. Given the updates in 19.5.4 to A/S I am hoping that resolves the issue.

I lost several years of my life upgrading to 19.5.0 so I have been dragging my feel with doing minor revision updates unless needed.

With these two issues I am seeing, though seemingly random, I need to update to 19.5.4 and see if they go away.



  All MessagesOldest ItemsOlder ItemsNewer ItemsNewest Items



 Content:

Read New | Search

 Guest:

Email to Admin



You are visiting as a Guest user.